Essential EA8165 display & milk červený

Kompaktní design - dokonalá extrakce chuti a aroma
Přečtěte si více
Referenční číslo : EA816570

Základní údaje

POPIS

Automatický kávovar KRUPS Essential: Snadná cesta k dokonalému espresu podle vaší chuti

S automatickým kávovarem KRUPS Essential si můžete dopřát plnou chuť dokonale vyvážené kávy a espresa. Tento automatický kávovar se zásobníkem na 260 g kávy a 1,7l nádrží na vodu nabízí navzdory kompaktnímu designu velkou kapacitu. Díky extra velkému a intuitivnímu LCD displeji si během chvilky připravíte vynikající kávu nebo espreso a 3 nastavení teploty a 3 stupně hrubosti mletí vám poskytnou dokonalou kontrolu a výsledky dle vaší chuti. Své oblíbené nastavení si můžete snadno uložit v praktickém režimu paměti. Balení obsahuje také sadu Auto Cappuccino XS6000 pro přípravu výborného latté a cappuccina.

Patentovaný systém kompaktního topného tělesa KRUPS

Specifikace

HLAVNÍ RYSY
Ovládací panel Obrazovka  
Počet napojů 3  
Černé kávové nápoje espresso, silné espresso, káva  
Program čištění trysky na mléko BEZ PROGRAMU  
Systém na pěnění mléka Technologie pro přípravu mléka / Příslušenství pro automatické napěňování x1  
Parní tryska    
NÁPOJE
Přednastavené síly kávy 3  
Recepty espresso, silné espresso, káva  
Počet současně připravovaných káv 2  
Nastavitelná velikost nápoje    
Výroba mléčných nápojů Poloautomatické  
TECHNICKÉ
Počet současně připravovaných káv s mléčnou pěnou 1  
Nastavení jemnosti mletí kávy Manuální (3 stupně)  
Počet teplotních stupňů 3  
Automatický cyklus dvojitého mletí pro velké kávové nápoje (220 ml)    
Výškově nastavitelná kávová výpusť    
OSTATNÍ
Rozhraní LCD obrazovka  
Programovatelné automatické vypnutí    
Vyjímatelný odkapávací miska    
Startovací sada XS3000 (2 čistící tablety)  
Jazyky NA  
Přepínač zapnuto/vypnuto    
Podpěra šálku    
Barva červená  
OBECNÉ
Individuální nastavení množství ANO  
Tlak (bar) 15  
Mlýnek na kávu Kovový konicky mlýnek  
Systém detekce prázdného zásobníku na vodu    
Objem sběrné nádoby na kávový odpad 9  
Patentovaný kompaktní systém termobloku (CTS)    
ÚDRŽBA
Indikátor odvápňování AUTOMATICKÉ  
Program proplachování AUTOMATICKÉ  
Program proplachu trysky na mléko Manuální  
Čistící program AUTOMATICKÉ  
Připomenutí odvápnění AUTOMATICKÉ  
Filtrační systém    
RŮZNÉ
Obrazovka LCD  
JEDNODUCHÉ POUŽÍVÁNÍ
Odnímatelná nádrž na vodu ANO  

DOPLŇKY

Dokumentace

FAQ

Ano, plně automatické espresso kávovary mají tovární nastavení kalibrované na tvrdost vody 3, je však možné je překalibrovat dle tvrdosti vody v místě vašeho bydliště.
Tvrdost vaší vody (0 = velmi měkká, 1 = měkká, 2 = středně tvrdá, 3 = tvrdá, 4 = velmi tvrdá) zjistíte tak, že namočíte do vody testovací papírek dodávaný s kávovarem, počkáte 1 minutu a pak vyhodnotíte výsledek nebo kontaktujete vašeho dodavatele vody. Tyto informace můžete získat také na radnici.
Otáčením nastavovacího knoflíku umístěného v zásobníku na zrnkovou kávu.

Toto nastavení by se mělo používat při mletí a po jednotlivých stupních (než začne káva téct, uslyšíte zvuk mlýnku).



Podle modelu:
Kazeta Claris se musí vyměnit přibližně po každých 50 litrech vody nebo aspoň jednou za dva měsíce.
Některé modely přístrojů k jeho výměně samy vyzývají.
Ve spotřebiči se přirozeným způsobem usazuje vodní kámen. Pokud se neodstraňuje, může snižovat výkon přístroje.
Pravidelným odvápňováním zachováte správnou funkčnost přístroje a zajistíte jeho dlouhou životnost. Odstraní se při tom totiž veškerý vodní kámen usazený ve všech okruzích, které jsou v neustálém styku s vodou a jsou náchylné k jeho usazování.
Všechny naše přístroje jsou vybaveny výstražnou funkcí, která vás upozorní, že je potřeba přístroj odvápnit.
Pokud máte malou spotřebu páry nebo horké vody, nemusí se žádné varovné zprávy zobrazovat.
Kávovar na přípravu espressa je vybaven čítačem a automaticky vás upozorní, až ho bude potřeba odvápnit. Záleží na počtu nápojů připravených za použití páry nebo horké vody a několika dalších parametrech: na vaší spotřebě, nastavení tvrdosti vody atd...
Kávovar na přípravu espressa je vybaven čítačem a automaticky vás upozorní, až ho bude potřeba odvápnit. Záleží na počtu nápojů připravených za použití páry nebo horké vody a několika dalších parametrech: na vaší spotřebě, nastavení tvrdosti vody apod.
Je tedy normální, že při malé spotřebě páry nebo horké vody se výstrahy nezobrazí.
Když to přístroj nepožaduje, není nutné ho odvápňovat.
Při odvápňování postupujte podle pokynů v uživatelské příručce.
Přístroj doporučujeme odvápnit, jakmile zobrazí příslušnou výstrahu. Měli byste používat takový odvápňovací přípravek, jehož dávkování bylo našimi týmy důkladně otestováno a přizpůsobeno, aby přípravek účinně působil proti vodnímu kameni a přitom nijak neohrozil vnitřní komponenty přístroje.
Pokud přístroj nezobrazuje varovné zprávy, není ho nutné odvápňovat.
Po určitém počtu připravených šálků kávy je důležité celý vnitřek kávovaru vyčistit a odmastit pomocí čisticí tablety, aby měly nápoje stále stejnou chuť.

Přístroj je vybaven čisticím programem a v případě potřeby vás automaticky upozorní. Závisí to na několika parametrech: na vaší spotřebě, nastavení tvrdosti vody apod.

Doporučujeme přístroj vyčistit ihned po zobrazení výstrahy. Měli byste používat takové tablety, jejichž dávkování bylo našimi týmy důkladně otestováno a přizpůsobeno, aby tablety účinně působily proti vodnímu kameni a přitom nijak neohrozily vnitřní komponenty přístroje.
Přístroj má jedinečný design, který k přípravě dokonalé kávy využívá hydrauliku.

Díky této konstrukci je možné vnitřek kávovaru po každém šálku automaticky tlakově propláchnout a vysušit, a zajistit tak jeho dokonalé vyčištění.

Tento jedinečný systém:
  • Zajišťuje, že v přístroji nezůstává žádná voda, takže se v něm usazuje méně vodního kamene a jeho výkonnost neklesá. Po každém použití uvidíte v odkapávací misce zbytkovou vodu, která je důsledkem tohoto automatického proplachování a vysoušení.
  • Minimalizuje potřebu čištění a údržby, takže si můžete kávu v klidu vychutnávat a nemusíte se o nic starat.
Odkapávací miska
Odkapávací miska slouží k zachycení vody nebo kávy, která se během přípravy a po ní ze zařízení vylije. Důležité je nechat ji neustále na místě a pravidelně ji vyprazdňovat. Z hygienických důvodů doporučujeme odkapávací misku denně sundat a vyčistit a před vrácením do přístroje ji nechat vyschnout.
Pokud jsou plováky úplně nahoře, došlo k přeplnění. V takovém případě je nutné odkapávací misku vyprázdnit.

Kolektor kávové sedliny
V kolektoru kávové sedliny se shromažďuje už vyluhovaná káva.
Z hygienických důvodů doporučujeme kolektor kávové sedliny denně umýt horkou vodou se saponátem a před vložením zpět do přístroje ho nechat důkladně vyschnout.
Až bude potřeba kolektor kávové sedliny vyprázdnit, přístroj vám to oznámí.
Můžete ho vyprazdňovat častěji. Když je ale přístroj zapnutý, vraťte kolektor zpět, aby přístroj mohl zaznamenat, že byl vyprázdněn.
Důležité upozornění:
• Když nebudete kolektor kávové sedliny pravidelně vyprazdňovat, jak je popsáno výše, může dojít k poškození přístroje.
• Nedávejte kolektor do myčky na nádobí.

Nádržka na vodu
V zájmu zachování aromatu kávy a z hygienických důvodů doporučujeme používat čerstvou vodu. Nádržku byste měli také denně vymýt horkou vodou a houbičkou, nechat ji uschnout a pak ji teprve vložit zpět do přístroje.

Zásobník na zrnkovou kávu
Zrnková káva může na stěnách zásobníku zanechávat mastné zbytky, což může snižovat na kvalitu kávy. V zájmu zachování aromatu kávy a z hygienických důvodů doporučujeme zásobník před každým naplněním vytřít čistým měkkým a suchým hadříkem.
Důležité upozornění: K čištění zásobníku na zrnkovou kávu nepoužívejte vodu, mohlo by dojít k poškození přístroje.
Přístroj doporučujeme odvápňovat jen v případech, kdy vás k tomu vyzve. Jinak by mohlo dojít k poškození součástí, na kterých vodní kámen není.

Pokud během prvních pár měsíců nepřipravíte dostatečný počet nápojů k tomu, aby bylo nutné přístroj odvápnit, nebudete ho moct ručně odvápnit v předstihu (aniž by se předtím zobrazila automatická výstraha).
Až potřebný počet nápojů připravíte, bude možné přístroj ručně odvápnit (v závislosti na modelu).
Čisticí program nemusíte spustit, hned jak vás k tomu přístroj vyzve, nesmíte to ale dlouho odkládat.
Pokud čištění odložíte, varovná zpráva na displeji zůstane, dokud ho neprovedete.
Pokud je v přístroji vodní filtr, vyjměte jej. Pokud se tímto krokem problém nevyřeší, pomocí kolečka pro nastavení hrubosti mletí zvolte hrubší mletí (v závislosti na typu kávy).
Spusťte jeden nebo více čisticích cyklů.
Při opakovaném použití může z parní trysky vytéci několik kapek.
  • Zkontrolujte, zda je v zásobníku zrnková káva a zda se správně dávkuje.

  • Nepoužívejte mastnou, karamelizovanou ani ochucenou kávu.

  • Připravte nápoj nadvakrát pomocí funkce pro dva šálky.

  • Nastavte jemnost mleté kávy otáčením knoflíku umístěného v zásobníku na zrnkovou kávu.



    Podle modelu:
Zkontrolujte nastavení teploty vybrané kávy a případně ho změňte.
Šálky nahřejte v horké vodě, předejdete tak „teplotnímu šoku“ při styku horké kávy se studenými šálky.
Kvalita připravené kávy se ještě zvýší.
Zkontrolujte, zda je nádržka správně umístěna.
Ujistěte se, že magnetický plovák nádržky se může volně pohybovat.
V případě potřeby nádržku vypláchněte a odvápněte.
Většina hluku, který kávovar vydává, je způsobena mlýnkem. Určitý hluk je proto při mletí kávy normální.
Někdy se do mlýnku omylem dostane cizí těleso. V takovém případě vyprázdněte nádobku na kávu a vysajte vnitřek nádobky okolo mlýnku.
Doporučujeme používat kvalitní zrnkovou kávu, prodloužíte tak životnost integrovaných mlecích kotoučů mlýnku.

Pokud váš přístroj stále dělá nenormální hluk, doporučujeme vám obrátit se na naše oddělení služeb zákazníkům.
Otočte knoflík nastavení hrubosti mletí doleva, aby se káva mlela jemněji. Vyjměte patronu filtru Claris.
Nastavení hrubosti mletí kávy měňte pouze v době, kdy je mlýnek v provozu.
Až dojde k obnově dodávky proudu, přístroj se automaticky restartuje a bude ihned připraven na nový cyklus.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Zkontrolujte, jestli není tryska ucpaná.
Po vypnutí a vychladnutí přístroje: vyčistěte a jehlou dodávanou s příslušenstvím protáhněte ústí trysky.
Jehlou vyčistěte také ústí přídavné trubice trysky na páru.
Vyjměte patronu filtru Claris.
Příčin může být hned několik:
• V nádržce není voda; naplňte ji.
• Nádržka není správně nasazena; jemně na ni zatlačte.
• Je ucpán filtr; mletá káva je příliš jemná. Vyčistěte držák filtru a použijte kávu, která není umleta tak jemně.
• Čerpadlo se neplní; vyhledejte v uživatelské příručce, jak jej naplnit.
• Přístroj je zanesen vodním kamenem; odstraňte jej.
• Filtrační patrona Claris byla vyměněna, ale nedošlo k jejímu naplnění; vyhledejte v uživatelské příručce, jak ji naplnit.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Ne, přístroje jsou speciálně navrženy, aby bylo možné použít právě jeden z typů kávy.
Pokud použijete nesprávný typ, odstraňte jej a nádobku znovu naplňte správným typem kávy.
​Zrna kávy Arabica nabízí tu nejlepší chuť a mají přirozeně nízký obsah kofeinu. Experimentujte s různými druhy, směsmi a stupni pražení, abyste našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Obecně platí, že čím tmavší je pražení, tím výraznější je chuť kávy. Jemné pražení dodává bohaté aroma a výsledkem je jemná káva s plnou chutí – pro skutečné znalce! Kvalitní káva by se měla pražit pouze jemně, aby vynikla její skutečná bohatost, jemnost a úplnost. Vyhýbejte se příliš tmavě praženým zrnkům, jsou mastnější a mohou přístroj ucpat. Zkontrolujte také, zda mezi zrnky nejsou malé kamínky, které by mohly přístroj rovněž poškodit. Nikdy nepoužívejte instantní nebo mletou kávu.
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
​Nejlepším způsobem, jak prodloužit trvanlivost kávy, je nasypat ji do vzduchotěsné nádoby a skladovat ji v chladničce. Tímto způsobem ji lze skladovat po dobu až 3 měsíců.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Pokud se domníváte, že některá část chybí, zavolejte prosím na středisko služeb pro spotřebitele a my Vám pomůžeme najít vhodné řešení.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.

Mohlo by se Vám také líbit

Scroll To Top