XP441810 Virtuoso Essential Pákový Kávovar KRUPS nerez

Baristický zážitek z kávy
Přečtěte si více
Referenční číslo : XP441810

Základní údaje

POPIS

Pákový kávovar, díky kterému se doma stanete vmžiku baristou

Pákový kávovar Virtuoso Essential nabízí vše, co potřebujete, abyste se mohli stát domácím baristou. Stačí otevřít dveře do celého nového světa chutí. KRUPS je dokonalým pomocníkem, který vás krok za krokem provede přípravou dokonalé kávy v kvalitě jako od baristy. Dopřejte si snadno dokonalý zážitek z přípravy kávy díky návodu k použití s tipy a triky nebo se podívejte na naše praktické video návody na používání svého kávovaru.

Specifikace

HLAVNÍ FUKCE
Objem zásobníku na vodu 1  L
Zahřívací systém Thermoblock  
Dávkovač horké vody    
OSTATNÍ FUKCE
Elektronická regulace teploty    
Tamponování Příslušenství pěchovadlo-odměrka  
Vyjímatelný odkapávací miska    
Odnímatelný zásobník na vodu    
Barva Černá  
   

DOPLŇKY

Dokumentace

FAQ

​Vždy používejte studené (přímo z chladničky) ačerstvé mléko. Každé mléko se napění, pokud ječerstvé a studené. Lepších výsledků dosáhnete, pokud použijte odtučněné trvanlivé mléko.

Dbejte, aby byla nádoba použitá k napěnění mléka byla také studená/vychlazená. Nejlepších výsledků dosáhnete s nerezovými nebo skleněnými nádobami.

Napěnění mléka - V 6 krocích:
• Požijte nádobu vhodné velikosti a naplňte ji do poloviny studeným mlékem.
• Vložte špičku trysky lehce pod hladinu.
• Prudce otočte parním ventilem, půl otáčky do plně otevřené polohy.
• Pohybujte nádobou plynule dolů, dokud neuslyšíte charakteristický zvukSSSST… SSSST.
• Dále plynule pohybujte nádobou dolů (bez natřásání), jako ve výtahu, a vyhánějte mléko nahoru, kde se vytváří hustá pěna.
• Mléko ohřívejte, dokud teploměr (pokud jej máte) nedosáhne teploty 60 °C. Uzavřete ventil, vyjměte a okamžitě otřete parní trysku.
Voda z vodovodu (běžná domácí pitná voda) je naprosto vyhovující, pokud je bez zápachu, který mohl chuť nápoje pozměnit. Balená voda je také v pořádku.
Nepoužívejte chlazenou ani horkou vodu, protože by to mohlo ovlivnit teplotu nápoje.
Vždy používejte čerstvou vodu, a pokud systém nebyl používán více než dva dny, vodu vyměňte.
Pro přípravu studených nápojů používejte vodu s teplotou okolního prostředí, nikdy ne chlazenou vodu, a do šálku vložte dvě nebo více kostek ledu (20 g na kostku ledu).
Je třeba si uvědomit, že tvrdost vody je hlavním důvodem usazování vodního kamene v přístroji, a proto doporučujeme přístroj často odvápňovat (každé 3 měsíce nebo méně, podle tvrdosti vody).
​Propíchněte je jemnou jehlou. Aby zůstala parní tryska po přípravě kapučína čistá, vždy na chvíli otočte regulátorem páry do polohy pára, aby se z trysky vyfouklo zbylé mléko (postavte pod ni prázdnou nádobu, ve které se zachytí případné kapky). Po napěnění očistěte parní trysku a pěnidlo navlhčeným hadrem.
Ve vašem kávovaru se přirozeně usazuje vodní kámen; pravidelným odstraňováním vodního kamene prodloužíte životnost kávovaru tím, že k němu budete šetrnější. Odstraňování vodního kamene zachovává konstantní kvalitu připravené kávy. Vodní kámen může nenávratně poškodit výkonnost vašeho stroje.
Nemyjte espresso příslušenství v myčce na nádobí.
Pravidelně vyprazdňujte odkapávací tácek a v případě potřeby tácek i mřížku vyčistěte vodou s trochou jemného mycího prostředku, poté opláchněte a osušte.
Hlavu kávovaru, držák filtru a filtr je nutné po každém použití vyčistit vlhkým hadříkem (hlava) a vodou s trochou jemného mycího prostředku (držák flitru a filtr). Opláchněte je a osušte.
Nahřívací tácek udržujte stejným způsobem.
Jelikož se techniky liší v závislosti na modelu, postupujte při odvápnění přístroje podle pokynů uvedených v uživatelské příručce.
Doporučujeme používat odvápňovací přípravek dodávaný výrobcem.
Při průměrné denní produkci 4 šálky a v případě tvrdé vody doporučujeme odvápňovat přístroj minimálně jednou za tři měsíce.
Pokud žijete v oblasti s velmi tvrdou vodou, bude nutné, abyste přístroj odvápňovali častěji.
Pokud je zanesená vodním kamenem, tak ano.
Vyčistěte ji vodou a/nebo čisticími prostředky doporučovanými výrobcem přístroje.
Předejdete tak zanášení vývodu vody a hygienickým potížím.
​Zkontrolujte, zda používáte jen velmi čerstvé a studené mléko. Zkontrolujte, zda nejsou parní tryska nebo pěnidlo ucpané.
Příčin může být hned několik:
• V nádržce není voda; naplňte ji.
• Nádržka není správně nasazena; jemně na ni zatlačte.
• Je ucpán filtr; mletá káva je příliš jemná. Vyčistěte držák filtru a použijte kávu, která není umleta tak jemně.
• Čerpadlo se neplní; vyhledejte v uživatelské příručce, jak jej naplnit.
• Přístroj je zanesen vodním kamenem; odstraňte jej.
• Filtrační patrona Claris byla vyměněna, ale nedošlo k jejímu naplnění; vyhledejte v uživatelské příručce, jak ji naplnit.
Až dojde k obnově dodávky proudu, přístroj se automaticky restartuje a bude ihned připraven na nový cyklus.
Zkontrolujte, jestli není přeplněný odkapávací tácek a případně ho vyprázdněte.
Ujistěte se, že je odkapávací tácek správně umístěn.
Zkontrolujte, jestli není tryska ucpaná.
Po vypnutí a vychladnutí přístroje: vyčistěte a jehlou dodávanou s příslušenstvím protáhněte ústí trysky.
Jehlou vyčistěte také ústí přídavné trubice trysky na páru.
Vyjměte patronu filtru Claris.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
​Zrna kávy Arabica nabízí tu nejlepší chuť a mají přirozeně nízký obsah kofeinu. Experimentujte s různými druhy, směsmi a stupni pražení, abyste našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Obecně platí, že čím tmavší je pražení, tím výraznější je chuť kávy. Jemné pražení dodává bohaté aroma a výsledkem je jemná káva s plnou chutí – pro skutečné znalce! Kvalitní káva by se měla pražit pouze jemně, aby vynikla její skutečná bohatost, jemnost a úplnost. Vyhýbejte se příliš tmavě praženým zrnkům, jsou mastnější a mohou přístroj ucpat. Zkontrolujte také, zda mezi zrnky nejsou malé kamínky, které by mohly přístroj rovněž poškodit. Nikdy nepoužívejte instantní nebo mletou kávu.
​Známkou pravého espresa je pěna (crema), která se vytváří tlakem uvnitř přístroje při přípravě kávy. Tlak se měří v barech (od 1,5 do 19), čím vyšší je tlak, tím bohatší a hustší je pěna.
Mletou kávu vždy uchovávejte ve vzduchotěsném obalu nebo sáček uzavřete svorkou. Čerstvost prodloužíte také tím, když kávu uchováte v chladničce.
Espresso má výraznější aroma než „klasická“ káva.
Espresso se vyznačuje svým bohatým aroma a krémovou pěnou na povrchu.
Pro jeho přípravu je potřeba tlak 15 bar (čehož dosáhne pouze espresso přístroj), voda ohřátá na 90 - 92 °C, jemně namletá káva a přesně odměřená dávka kávy (7 g na šálek).
Ne, přístroje jsou speciálně navrženy, aby bylo možné použít právě jeden z typů kávy.
Pokud použijete nesprávný typ, odstraňte jej a nádobku znovu naplňte správným typem kávy.
​Střední až jemné (ale ne příliš). Můžete požádat také o „espreso mletí“.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Pokud se domníváte, že některá část chybí, zavolejte prosím na středisko služeb pro spotřebitele a my Vám pomůžeme najít vhodné řešení.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.

Consultés récemment

Scroll To Top