Uživatelský manuál a často kladené dotazy GVX242 Mlýnek s mlecími kameny KRUPS černý
GVX242 Mlýnek s mlecími kameny KRUPS černý Kvalitní mlýnek s mlecími kameny se 17 nastaveními od jemného po hrubé mletíReferenční číslo : GVX242
FAQ
Udržovat kávomlýnek v čistotě je nezbytné pro dosažení nejlepších výsledků, pokud jde o chuť. Většina kávových zrn obsahuje oleje, které se mohou časem zvýraznit, a tím změnit chuť kávy. Po každém použití vyprázdněte zásobník na mletou kávu.
Před čištěním mlýnek vždy odpojte. Mlýnek, napájecí šňůru ani zástrčku nikdy nenamáčejte. K čištění spotřebiče nepoužívejte agresivní saponáty ani abrazivní drátěnky.
Zkontrolujte, zda je spotřebič zapojený do zásuvky a víko je správně nasazené.
Pokud stále nefunguje, obraťte se na autorizované servisní středisko.
Pokud stále nefunguje, obraťte se na autorizované servisní středisko.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
Doporučujeme kávová zrna skladovat na chladném a suchém místě. Měla by se uchovávat v neprůhledné, vzduchotěsné nádobě. Kyslík a vlhkost jsou největšími nepřáteli kávy, jakmile se pomele, rychle ztrácí na kvalitě: vlhkost mění chuť i aroma, káva se stává zvětralou, bez chuti. Kyslík oxiduje mletou kávu a posiluje hořkou chuť nápoje; kávová zrna by se proto měla mlít před přípravou kávy.
Záleží na typu kávovaru, který používáte. Proto je také mletá káva na espreso daleko jemnější než pro filtrační kávovar.
Mletí kávy přímo před použitím zachovává jeho aroma a chuť.
Celá kávová zrna můžete uchovávat i několik měsíců. Jakmile se ale namelou, ztrácí káva rychle své aroma. Při pokojové teplotě lze mletou kávu uchovávat 7 až 10 dnů. Pro zachování aroma vaší mleté kávy doporučujeme dodržovat tyto pokyny: uchovávejte mletou kávu v neprůhledné, vzduchotěsné nádobě a v chladničce, kde ji můžete uchovávat po dobu jednoho měsíce.
Pokud je váš kávomlýnek vybaven tříštivým nožem, je možné ho použít také k mletí koření, ořechů a obilnin. Jestliže je kávomlýnek vybaven mlecím kamenem, můžete v něm mlít pouze kávu.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Pokud se domníváte, že některá část chybí, zavolejte prosím na středisko služeb pro spotřebitele a my Vám pomůžeme najít vhodné řešení.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.