Přísady
- 80 ml kávy
- 20 ml Calvados krému (nebo whisky krému)
- 2 měkké karamelky
- 50 ml šlehačky s 35% tuku, tepelně zpracované UHT
- 1 tyčinka skořice a 1/2 čajové lžičky mleté skořice
Příprava
- Na pánvi zahřejte smetanu ke šlehání a rozpusťte karamelky. Nechte vychladnout a dejte vychladit. Našlehejte karamelovou šlehačku do tuhých kopečků. Můžete také nalít karamelovou šlehačku přímo do tlakové lahve a vložit do ledničky.
- Calvados krém nalijte na dno šálku a přidejte kávu.
- Ozdobte karamelovou šlehačku a posypte čerstvě namletou skořicí.
Tipy
Buď se Calvados přidává přímo do kávy nebo se servíruje samostatně do teplého šálku ihned po vypití kávy.