Káva Made in Normandy

  • Počet osob1
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 80 ml kávy
  • 20 ml Calvados krému (nebo whisky krému)
  • 2 měkké karamelky
  • 50 ml šlehačky s 35% tuku, tepelně zpracované UHT
  • 1 tyčinka skořice a 1/2 čajové lžičky mleté skořice

Příprava

  • Na pánvi zahřejte smetanu ke šlehání a rozpusťte karamelky. Nechte vychladnout a dejte vychladit. Našlehejte karamelovou šlehačku do tuhých kopečků. Můžete také nalít karamelovou šlehačku přímo do tlakové lahve a vložit do ledničky.
  • Calvados krém nalijte na dno šálku a přidejte kávu.
  • Ozdobte karamelovou šlehačku a posypte čerstvě namletou skořicí.

Tipy

Buď se Calvados přidává přímo do kávy nebo se servíruje samostatně do teplého šálku ihned po vypití kávy.