Kávové brownies

  • Počet osob12
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy
  • Doba vaření

Přísady

  • 40 ml espresa
  • 125 g másla
  • 75 g kvalitní hořké čokolády
  • 150 g světle hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 70 g hladké mouky
  • 80 g sekaných vlašských ořechů nebo jiných oříšků
  • 20 g másla + 20 g krupicového cukru na vymazání formy

Příprava

  • Na pánvi rozpusťte čokoládu s máslem, přidejte kávu a dobře promíchejte.
  • V míse rozšlehejte metlou vaječné žloutky s cukrem, dokud nezískáte světlou a krémovou konzistenci. Pak přidejte mouku.
  • Přidejte směs rozpuštěné čokolády a vlašských ořechů.
  • Směs nalijte do vymazané a cukrem vysypané formy.
  • Pečte v troubě při teplotě 200 °C zhruba 20 minut. Pomocí čepele ostrého nože zkuste, zda jsou brownies dopečené. Po jeho vyjmutí by na noži mělo zbýt malé množství směsi.
  • Před nakrájením nechte vychladnout a dejte vychladit.

Tipy

Podávejte s vanilkovou omáčkou crème anglaise.