Přísady
- 40 ml espresa
- 125 g másla
- 75 g kvalitní hořké čokolády
- 150 g světle hnědého cukru
- 2 vejce
- 70 g hladké mouky
- 80 g sekaných vlašských ořechů nebo jiných oříšků
- 20 g másla + 20 g krupicového cukru na vymazání formy
Příprava
- Na pánvi rozpusťte čokoládu s máslem, přidejte kávu a dobře promíchejte.
- V míse rozšlehejte metlou vaječné žloutky s cukrem, dokud nezískáte světlou a krémovou konzistenci. Pak přidejte mouku.
- Přidejte směs rozpuštěné čokolády a vlašských ořechů.
- Směs nalijte do vymazané a cukrem vysypané formy.
- Pečte v troubě při teplotě 200 °C zhruba 20 minut. Pomocí čepele ostrého nože zkuste, zda jsou brownies dopečené. Po jeho vyjmutí by na noži mělo zbýt malé množství směsi.
- Před nakrájením nechte vychladnout a dejte vychladit.
Tipy
Podávejte s vanilkovou omáčkou crème anglaise.