Kávový krém

  • Počet osob4
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy
  • Doba vaření

Přísady

  • 500 ml mléka (ideálně plnotučného)
  • 150 ml kávy
  • 75 g cukru
  • 5 vaječných žloutků

Příprava

  • Vlijte kávu do sklenice.
  • Na pánvi přiveďte mléko k varu.
  • V míse rozšlehejte vaječné žloutky s cukrem, dokud nezískáte světlou a krémovou konzistenci. Přidejte mléko a kávu. Dobře promíchejte a odložte, dokud pěna nezmizí.
  • Směs nalijte do formiček (nebo velkých kávových hrnků) a pečte v troubě při teplotě 150 °C po 40 minut. Použijte elektrickou vodní lázeň nebo formičky, dejte na plech a do poloviny jejich výšky nalijte vařicí vodu.
  • Nechte vychladit a podávejte studené.