Monte Bianco

  • Počet osob1
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 80 ml kávy
  • 1 čajová lžička kaštanového krému
  • 20 ml mléka
  • 50 ml šlehačky s 35% tuku, tepelně zpracované UHT
  • 10 ml Grand Marnier
  • 1 nevoskovaný pomeranč
  • 1 kandovaná pomerančová kůra

Příprava

  • Tryskou zahřejte mléko ve sklenici nebo v šálku. Přidejte kaštanový krém a dobře promixujte. Nalijte do velkého šálku.
  • Vlijte kávu.
  • Šlehačku ochuťte likérem Grand Marnier a našlehejte. Pečlivě upravte na kávě.
  • Kandovanou pomerančovou kůru nakrájejte na malé kostičky, nasypte je do šlehačky nastrouhejte kůru z jednoho malého pomeranče navrch.

Tipy

Šlehačku můžete vyrobit pomocí tlakové lahve.