Obrácená Panna Cotta

  • Počet osob4
  • ObtížnostJednoduché
  • Doba přípravy

Přísady

  • 250 ml mléka
  • 250 ml plnotučné smetany
  • 1 lžička listu čekanky
  • 2 listy želatiny (nebo 1,3 g rostlinné želatiny agar)
  • 1 list želatiny (nebo 0,75 g rostlinné želatiny agar)
  • 150 g krupicového cukru
  • 250 ml kávy

Příprava

  • Nalijte kávu.
  • Želatinový list vložte do mísy se studenou vodou, aby změkl. Poté jej vmíchejte do kávy. Nalijte připravenou směs do nakloněných skleniček. Odložte do lednice, skleničky nechte nakloněné, aby v nich vzniklo kávové želé.
  • Na pánvi zahřejte smetanu ke šlehání a přidejte čekanku. Nechejte louhovat po dobu přibližně 10 minut. Přefiltrujte.
  • Do mísy přidejte krupicový cukr a šlehačku.
  • Změkčete dva zbývající želatinové listy. Přidejte je ke směsi cukru a šlehačky. Nalijte studené mléko.
  • Skleničky vyjměte z lednice. Nechte je stát kolmo a přidejte panna cottu.
  • Opět vložte do ledničky a podávejte studené.
  • Tento dezert lze připravovat jeden den předem.