Přísady
- 250 ml mléka
- 250 ml plnotučné smetany
- 1 lžička listu čekanky
- 2 listy želatiny (nebo 1,3 g rostlinné želatiny agar)
- 1 list želatiny (nebo 0,75 g rostlinné želatiny agar)
- 150 g krupicového cukru
- 250 ml kávy
Příprava
- Nalijte kávu.
- Želatinový list vložte do mísy se studenou vodou, aby změkl. Poté jej vmíchejte do kávy. Nalijte připravenou směs do nakloněných skleniček. Odložte do lednice, skleničky nechte nakloněné, aby v nich vzniklo kávové želé.
- Na pánvi zahřejte smetanu ke šlehání a přidejte čekanku. Nechejte louhovat po dobu přibližně 10 minut. Přefiltrujte.
- Do mísy přidejte krupicový cukr a šlehačku.
- Změkčete dva zbývající želatinové listy. Přidejte je ke směsi cukru a šlehačky. Nalijte studené mléko.
- Skleničky vyjměte z lednice. Nechte je stát kolmo a přidejte panna cottu.
- Opět vložte do ledničky a podávejte studené.
- Tento dezert lze připravovat jeden den předem.