Uživatelský manuál a často kladené dotazy Beertender

Beertender Čerstvé točené pivo kdykoli si vzpomenete
Přečtěte si více

Referenční číslo : VB5180HU

FAQ

Váš přístroj je vybaven ukazatelem teploty, jakmile začne svítit zeleně, tak to znamená, že pivo má optimální teplotu a může být čepováno.
Ano. Pokud máte v přístroji vložený sud, musí být zapnutý za účelem udržení náležitého tlaku.
Ochlazení piva na teplotu 2 °C (22 °C) uvnitř přístroje trvá kolem 10 hodin, pokud jsou sud a přístroj uchovávány při pokojové teplotě (22 °C). Tuto dobu lze zkrátit o několik hodin, pokud je sud předchlazený v chladničce. Před instalací sudu do vašeho přístroje doporučujeme jeho předchlazení po dobu alespoň 6 hodin v lednici.
Čepování před úplným vychlazením sudu bude mít za následek hodně pěny. Nedoporučujeme to.
ANO, 4- a 5litrové již naražené sudy je dobré skladovat v chladničce, nejdéle však 30 dní po naražení. Naražené 2litrové sudy v chladničce neskladujte.
Před čištěním vypojte přístroj ze zásuvky a osušte jej zevnitř i zvenčí měkkým hadříkem nebo houbičkou.
Po každém použití vyčistěte obnovovací nádržku horkou mýdlovou vodou.
Produkt nenamáčejte do vody.
Hrubé čisticí prostředky mohou systém poškodit.
Při zavření dveří nebo čepování nápoje je běžné slyšet zvuk. Tento zvuk souvisí s aktivací čerpadla pro natlakování sudu. Čerpadlo se zapíná po vložení sudu vždy, když je použito a jednou půlhodinu pro udržení piva pod tlakem.
Může to být z několika příčin:
• Jedná se o první načepované pivo: hadice přivádějící pivo do čepovací trysky je naplněná plynem a ještě v ní není pivo.
• Sud nemá správnou teplotu.
• Pípa nečepuje pivo správně: Rukojeť pípy by měla být otevřena rychle a v plném rozsahu při čepování piva. Podržte sklenici pod čepovací tryskou v úhlu 45 stupňů. Před točením piva opláchněte sklenici vodou.
Možnými důvody jsou:
• Hadice není úplně vložená do sudu.
• Pivní hadice není dobře zapojena do výčepního kohoutku přístroje.
• Pivní hadice je skřípnutá.
• Sud je prázdný.
Ano, první sklenice načepovaná ze sudu obsahuje především pěnu, kterou můžete vylít. Pokud je však i v následujících sklenicích obsah pěny stejný jako v první sklenici, je možné, že sud není dostatečně vychlazený.
Slabá kondenzace je normální jev; dochází k ní v důsledku rozdílu teplot.
Při výměně sudu chladicí komoru důkladně osušte.
Pokud jste spotřebovali všech deset přívodních hadiček, jež byly součástí balení přístroje, můžete si nové objednat na webových stránkách www.beerwulf.com.
Vždy mějte po ruce náhradní hadičky, abyste mohli přístroj používat nepřetržitě i během doby mezi přijetím vaší objednávky a zasláním nových hadiček.
„Kompatibilní BeerTender“ sud (nenaražený) je možné skladovat při pokojové teplotě do konce měsíce uvedeného v datu expirace vyznačeném na boční straně sudu. Naražený sud je možné skladovat 30 dní při teplotě mezi 5 a 8 stupni.
Ne, pouze model B95 nabízí tři nastavení teploty a to 2, 4 nebo 6 °C.
To je naprosto normální.
Produkt přizpůsobí teplotu tak, aby bylo pivo stále perfektně vychlazené.
Během tohoto procesu bude vydávat hluk.
Pokuste se zařízení zapnout dle postupu uvedeného v příručce k zařízení a zkontrolujte, zda je zásuvka funkční (např. k ní připojte jiné zařízení). Pokud je zásuvka funkční, ale zařízení přesto nefunguje, nepokoušejte se ho rozmontovat ani opravit a zaneste ho do autorizovaného servisu.
Zařízení dále nepoužívejte. Abyste předešli jakémukoli nebezpečí, nechte kabel vyměnit v autorizovaném servisu.
Můžete nalézt celou řadu značek piva, které jsou k dispozici na www.beerwulf.com.
Ano, jsou vyrobeny z PET (2 a 4 litry) nebo z oceli (5 litrů), jejichž recyklace je na většině míst široce rozšířena. Pro jistotu zkontrolujte místní směrnice týkající se recyklace.
Počet prodejných jednotek závisí na velikosti sudu a velikosti sklenice, které se v každé zemi liší. V případě sklenice s objemem 25 cl, můžete dostat 4 sklenice piva z jednoho litru piva.
Bez zařízení lze použít jen 5litrové sudy.
Dvoulitrové sudy mohou být uchovávány v zařízení pod dobu 15 dnů od naražení, 4- a 5-litrové sudy mohou být takto uchovávány po dobu 1 měsíce.
Uchovávejte své sudy na temném a chladném místě. Pokud je dost místa v lednici, mějte náhradní sud vychlazený a připravený k použití.
Ne. Při vystavení teplotě nižší než 0 stupňů pivo nabývá a zhoršila by se rovněž jeho kvalita. Vystavili byste se rovněž riziku toho, že pivo vyteče.
Pro naše přístroje jsou vhodné pouze sudy uvedené na www.beerwulf.com.
Existují dva způsoby;
•Ve výčepním zařízení (pokud mají sud a zařízení pokojovou teplotu 20 °C, vychlazení sudu o objemu 4 nebo 5 litrů na 4 °C potrvá zhruba 15 hodin, sud o objemu 2 litry se bude na teplotu 2 °C chladit asi 10 hodin)
• nebo v chladničce (8 až 12 hodin, v závislosti na výkonu chladicí jednotky nebo chladničky a velikosti sudu).
Ano, pokud je k dispozici 220-240V zásuvka.
Ano, na přiměřené vzdálenosti a v případě, že přeprava nezahrnuje velké výškové rozdíly a tím i příliš velký tlak. Na cílovém místě je však lepší jej nechat před použitím několik minut v klidu. Vzhledem k tomu, že pivo mohlo být vystaveno otřesům, je třeba nechat opadnout pěnu.

Pamatujte, že sud nelze přepravovat letecky vzhledem k významným změnám výšky a tím i tlaku.
Ideální skladovací teplota je mezi 5 a 8 stupni. Podobně jako jiné pivní sudy by neměly být tyto sudy vystavovány teplotám nad 30 °C.
Prázdné sudy lze zlikvidovat s ostatním komunálním odpadem. Respektujte však kritéria třídění odpadu stanovená místními úřady.
Vaše zařízení obsahuje četné obnovitelné nebo recyklovatelné materiály. Předejte je v místním sběrném středisku.
Pokud se domníváte, že některá část chybí, zavolejte prosím na středisko služeb pro spotřebitele a my Vám pomůžeme najít vhodné řešení.
Přejděte prosím do sekce „Obchod s příslušenstvím“ na internetové stránce, kde můžete snadno nalézt cokoliv, co budete ke svému výrobku potřebovat.
Podrobnější informace naleznete v oddělení Záruční podmínky na této stránce.
Scroll To Top